Thursday, May 2, 2024
HomeРегионДупницаОфроуд линейката на „Капачки за бъдеще” помогна при катастрофа на „Струма”

Офроуд линейката на „Капачки за бъдеще” помогна при катастрофа на „Струма”

Офроуд линейката на „Капачки за бъдеще” е помогнала при сериозна катастрофа на магистрала „Струма”, съобщи в профила си във Facebook основателят на инициативата Лазар Радков. Екипът на линейката, която се използва от „Спасителен клуб за бъдеще”, се е връщал от акция по издирването на изчезналата Ивана от Дупница. Тогава видели кола, ударена от тир и запратена в ускорителната лента.

„Малко преди София колегата Горан Сечков забелязва, че в другото платно има доста тежка катастрофа – тир е ударил лека кола. Той веднага намира начин да обърне, отива на място, проверява дали има пострадали. С още един човек от Пътна помощ спират движението и после изтеглят автомобила”, разказва Радков. Пострадалите са били прегледани.

Той заяви, че „Спасителни клубове за бъдеще” вече има в Кюстендил, София, Стара Загора, Пловдив, Карлово, Хасково, Варна и Русе. Доброволците могат да се присъединяват към тях. Ако искат, имат възможност и да организират такъв клуб в техния град. „Могат да се свържат с мен, ще им помогна и ще им дам цялата информация”, каза Радков.

Той обясни, че екипът му все още търси място за офроуд линейката в София, както и къде инициативата да си държи екипировката.

RELATED ARTICLES

Most Popular