Sunday, May 5, 2024
HomeСпортСлед ихтиманци дойде ред и на „Чавдар”! "Миньор" с поредна победа в...

След ихтиманци дойде ред и на „Чавдар”! “Миньор” с поредна победа в проверките

„Миньор” завърши с победа лагера си в Етрополе. Перничани се наложиха с 2:1 над местния „Чавдар” в четвъртата си контрола от подготвителния период. До началото на първенството възпитаниците на Христо Янев ще се готвят при домашни условия.
„Чуковете“ откриха резултата още в 6-ата минута. Методи Костов бе отлично пласиран при центриране от корнер на Божидар Васев и не остави никакви шансове за вратаря на домакините. „Миньор” продължи да е по-активният тим и в 25-ата минута стигна до второ попадение. Многоходова атака по левия фланг завърши с удар на Божидар Васев. Вратарят на домакините изби, но топката попадна в краката на Андреас Васев, за когото бе лесно да се разпише – 2:0.
През втората част Христо Янев направи няколко смени, а темпото на игра в редиците на перничани спадна. Това позволи на момчетата на Йордан Юруков да намалят резултата. В 60-ата минута след корнер Георги Юруков с глава оформи крайното 2:1.

Припомняме, само преди дни „Миньор” удари „Ботев” (Ихтиман), след като преди няколко дни сториха същото и с „Марек”.
Божидар Васев откри резултата в 37-ата минута, когато засече центриране на Четин Садула отдясно. Само 3 минути по-късно Ивайло Димитров повтори упражнението. Централният нападател се възползва от асистенция на Андреас Васев и с глава удвои. Преди попаденията вратарят на ихтиманци извади хубав удар на Емил Ценов.
През втората част „Миньор” продължи да доминира и създаде куп положения, но успя да реализира само един гол. В 75-ата минута Ценов завърши с хубав удар пробив на Вълчанов отляво и оформи крайния резултат.

RELATED ARTICLES

Most Popular