Monday, May 6, 2024
HomeСпорт„Сливнишки герой“ се наложи трудно над „Марек“ с 3:2

„Сливнишки герой“ се наложи трудно над „Марек“ с 3:2

При отлично подготвен терен в Сливница се игра мачът от 32-рия кръг за първенството на Трета ЮЗ лига между отборите на „Сливнишки герой“ и „Марек“. Това всъщност бе мач без особено значение и за двата отбора, защото се срещнаха петият и осмият във временното класиране на групата.

В 3-тата минута футболистът на домакините Любомир Деспотов тръгна да лъже, топката бе отнета от футболист на гостите и Даниел Димитров изпрати кълбото в мрежата за 0:1. Седем минути по-късно след двойно подаване Александър Александров изведе Велислав Иванов в наказателното поле на гостите и последният изравни резултата. В 26-ата минута Александър Александров след пробив по десния фланг насочи топката към Ивайло Цветков и капитанът на „Сливнишки герой“ изпрати топката в горния ляв ъгъл за 2:1. В самия край на полувремето след груба грешка на вратаря на домакините Александър Стоянов Атанас Колев направи резултата 2:2.
Втората част на мача започна с лек превес за отбора на домакините, но „Марек“ стоеше много добре на терена и не позволяваше свободни пространства за стрелба на нападателите им. Едва в 80-ата минута Красимир Георгиев центрира пред наказателното поле на гостите и Александър Александров с глава изпрати кълбото в десния ъгъл за 3:2.
След този резултат отборът на „Сливнишки герой“ е пети във временното класиране с 56 точки, а на „Марек“ – осми – с 48 точки. В следващия 33-ти предпоследен кръг от първенството отборът на „Марек“ ще домакинства на „Балкан“ (Ботевград), а „Сливнишки герой“ ще гостува на „Германея“ (Сапарева баня).

RELATED ARTICLES

Most Popular