Tuesday, May 7, 2024
HomeРегионБлагоевградСлужители на ЮЗДП дариха униформите си за пострадалите край Газиантеп

Служители на ЮЗДП дариха униформите си за пострадалите край Газиантеп

Десетки кашони и чували с вещи от първа необходимост дари Югозападното държавно предприятие на пострадалите от земетресенията в Турция. Има и служители, които дарили костюмите и униформите си за пострадалите.

„Срещу природата не можем да се борим, но най-важното е да останем хора и да си помагаме“, каза Севдалина Димитрова, зам.-директор на ЮЗДП.„В момента температурите са минусови, хората са без домове, загубили са близки и роднини и затова решихме да закупим най-необходимото“, посочи още тя.

Дарението включва олекотени завивки, възглавници, чаршафи, одеяла, памперси и превързочни материали, опаковани в десетки чували и кашони.

Помощите потеглиха в сряда от Югозападното държавно предприятие към пункта за дарения в квартал „Еленово“, под ЗМК. Пунктът е разкрит от Съюза на българските спасители, отряд Благоевград.Кампанията е на асоциацията на българските доброволци в България, обясни Владимир Филков, зам.-председател на Съюза на българските спасители.

Кампанията, която координираме в момента, е на Националната асоциация на доброволците в Република България, като координираме действията за Югозападна България, каза пред журналисти зам. председателят на Съюза на българските спасители Владимир Филков. Той има връзка с колегите си, които са на терен. „Хаос е, има сгради, в които не се знае кое е претърсено, кое не. Помощ има от много държави, но ситуацията е много тежка“, категоричен е Филков. В момента на терен от българските спасители са 27 човека от екипите в Пловдив и София.

В общинския център Благоевград пункт има разкрит и Информационния културен център на площад „Георги Измирлиев“ до зала „22 септември“. Пунктове има разкрити и в Гоце Делчев, Белица, Сандански и други общини в областта.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular