Гоцеделчевец е в екипа от 27 български доброволци

Eкип от 27 души, членове на Националната асоциация на доброволците в Република България, заминаха за пострадалите от земетресението в Турция райони.

Сред тях е и 35-годишният Костадин Костадинов от Гоце Делчев. Той е единственият представител на Югозапада. В екипа участват парамедици, пещерни спасители, обучени доброволци, разказа при заминаването на отряда от Пловдив Георги Влайков, ръководител на групата. В нея са включени хора от пет различни формирования и спасителни отряди, които са координирани от сдружение “Национална асоциация на доброволците в Република България”.

Доброволците са участвали в различни типове бедствия, последното от които – в карловските села, но никога при земетресения, разказа Влайков. Разполагат с два високопроходими джипа, единият от които е офроуд линейка, оборудване за спешен медицински транспорт, генератори, спасително оборудване и специализиран акустичен микрофон за издирване на хора под руини.

На сайта на сдружение „Национална асоциация на доброволците в Република България“ е публикувана банкова сметка за набиране на средства за обезпечаване на престоя на доброволците в Турция.