Saturday, May 4, 2024
HomeРегионГоце ДелчевСнимка на фотографа Кръстьо Шилев обра овациите в Гоце Делчев

Снимка на фотографа Кръстьо Шилев обра овациите в Гоце Делчев

Градският пейзаж с част от ул. „Търговска” стана корица на общината във фейсбук

Снимка на фотографа Кръстьо Шилев бе избрана за корица на страницата на община Гоце Делчев във фейсбук. На цветната фотография се вижда част от улица „Търговска” и площад „Митрополит Натанаил”. Ефектната творба за броени часове събра стотици лайкове и положителни коментари.

Макар че не е професионален фотограф, Шилев е напълно отдаден на любимото си хоби още от студентските години. „Публикувайки снимките ми на страницата си, нашата община ги прави достъпни за по-широка аудитория. Това е добра реклама за Гоце Делчев. Отделно че по този начин много наши съграждани, които живеят извън пределите на България или в други градове, могат да ги видят. Това ми е достатъчно, за да съм щастлив”, сподели пред „Вяра” фотографът.

Той е известен най-вече със своите градски импресии и архитектурни пейзажи. Снима емблематични за Гоце Делчев места като Историческия музей, Градския парк, Митрополитския храм „Св. св. Кирил и Методий”. Запечатва и мигове от строежа на новия дом на Неврокопската света митрополия, която по думите му ще бъде „най-красивата сграда в България”.

Снимки: Кръстьо Шилев

„Аз много обичам родния си град. Тук съм на мястото си. Красив, топъл и уютен – такъв е Гоце Делчев в моите очи”, каза още Шилев. Според него някогашният Неврокоп има много предимства – зелен, чист, на стратегическо място, близо до море, планина, минерални извори. Ето защо се старае да покаже неговата модерна визия на колкото се може повече хора.

А извън фотографията малките „слабости” на талантливия гоцеделчевец са хубавата книга, музика, кино, театър… В тях той намира същото като в старинните сгради – красота и непреходност.

RELATED ARTICLES

Most Popular