Saturday, May 4, 2024
HomeРегионДупница„Сокол” (Самораново) победи „Германея” (Сапарева баня) с 2:0 в емоционално дерби

„Сокол” (Самораново) победи „Германея” (Сапарева баня) с 2:0 в емоционално дерби

  • Капитанът на саморанци Васил Петров с основна заслуга за успеха

 

„Сокол” (Самораново) победи с 2:0 „Германея” (Сапарева баня) в дербито от шестия кръг на „А” областна група „Рила”. Двубоят предизвика голям интерес и близо 200 зрители дойдоха на стадиона в дупнишкото село, за да станат свидетели на интригуващия сблъсък. Регионалното дерби бе доста емоционално, като на моменти играчите на двата тима си влизаха по-остро и играеха на ръба на позволеното.
Домакините от „Сокол” започнаха по-мотивирано и още в първите минути имаха добро положение за гол.

Тимът на „Германея” (Сапарева баня)

Логичното се случи в 25-ата минута, когато капитанът на тима от Самораново Васил Петров изпълни фаул в близост до флагчето за ъглов удар. Той подаде на границата на наказателното поле, откъдето негов съотборник не успя да нанесе точен удар. Топката обаче се озова в наказателното поле на сапаревобанци, където най-съобразителен се оказа Георгиев, който откри резултата. Само десет минути по-късно именно капитанът Васил Петров се озова в прегръдките на своите съотборници, след като покачи на 2:0 и на практика уби интригата в мача. Той получи добър пас извън наказателното поле на „Германея”, нахлу в пеналтерията, успя да излъже стража на сапаревобанци и хладнокръвно реализира поредното си попадение в дивизията.
До края на мача и двата тима имаха по още няколко положения за попадения, които обаче така и не бяха реализирани.
С победата си „Сокол” (Самораново) събра актив от 7 точки и се намира на 7-о място в класирането. „Германея” остава 9-и в таблицата с 4 спечелени пункта до момента.

RELATED ARTICLES

2 COMMENTS

  1. От тия тримата братя, човек да няма желание да играе във тази група.

    • И защо реши така че няма желание никой да играе в тази група или само ти мислиш така.

Comments are closed.

Most Popular