Saturday, May 4, 2024
HomeНовиниБългария"СОЛЕНИ" ТАКСИ: 110 лева комисионна за теглене от банкомат по морето

“СОЛЕНИ” ТАКСИ: 110 лева комисионна за теглене от банкомат по морето

За това сигнализира българин, който живее в чужбина и дошъл на почивка в родината

110 лева комисионна за теглене от банкомат по морето. Казусът обиколи социалните мрежи през последните 2 дни. Сигналът е от Марио Куцев – българин, който от години живее в Нидерландия. Сега почивал в Несебър и искал да изтегли 800 лева от нидерландската си еврова сметка от банкомат за такива транзакции на “Юронет”. Оказало се обаче, че транзакцията ще е доста “солена”. За да получи 800 лева от сметката си, ще трябва да плати със 110 лева повече.

„Тази година банкоматите в Равда драстично бяха намалели – останали са само два. Единият почти винаги не работеше, а другият често не беше зареден. Наложи ми се да тегля пари кеш и да ползвам новите банкомати. Теглих два пъти и след това открих, че ми липсва голяма сума пари”, разказва Марио Куцев.

Той сподели, че банкоматът показва курса на превалутиране и разликата с чейнджбюрата е драстична. Близки на потърпевшия му обяснили, че тази практика е законна. Мъжът е на мнение, че въпреки това не е морално.

Становището на БНБ е, че подкрепят да се направи законодателна промяна, която да третира банкоматите като валутни бюра./НОВА

RELATED ARTICLES

Most Popular