Monday, May 6, 2024
HomeРегионБлагоевградСоциално слаб отказа две общински жилища в Благоевград

Социално слаб отказа две общински жилища в Благоевград

Известният като продавач на лотарийни билети в Благоевград Станко Митов е отказал две общински жилища. За това съобщи в личния си фейсбук профил кметът Румен Томов. Припомняме, преди месеци за 76-годишния мъж бяха организирани благотворителни кампании за набиране на средства, тъй като е бил на ръба на оцеляването и едва е смогвал да си купува храна. Кметът на Благоевград също пое ангажимент да помогне на възрастния човек с общинско жилище. От публикацията на градоначалника във фейсбук обаче става ясно, че познатият на всички благоевградчани като Дядо Коледа не е останал доволен от предложените му жилища.
„За съжаление община Благоевград не успя да покрие изискванията на дядо Станко и да му предложи жилище, което да удовлетвори желанията му. Съжалявам, но възможностите на общината са ограничени и жилищата, с които разполагаме, са изключително скромни, същите обаче са жадуван дом за мнозина, които чакат реда си с години. На дядо Станко бяха предложени две жилища, но той не одобри нито едно от тях. Едно от жилищата беше в изключително добър вид, освободено наскоро от самотна майка с малко дете, но същото не беше одобрено, защото му се стори твърде тясно. Въпреки това екипът ми и аз не сме престанали да търсим жилище за дядо Станко, но към настоящия момент поради ограничения жилищен фонд община Благоевград не разполага със свободно такова, което да предложим.
Използвам случая да благодаря на служителите, ангажирани с оформянето и придвижването на документите, за да може да се спазят всички законови изисквания за изключително кратък срок. Благодарен съм и на всички, които откликнаха на апела за помощ и едновременно с това съм горд, че благоевградчани са ангажирани с болката на съгражданите си въпреки трудните времена, в които живеем”, отбеляза Румен Томов.

RELATED ARTICLES

Most Popular