Saturday, May 4, 2024
HomeСпортСпартак падна с 1:3 от Спортист (Падеш) на свой терен в Склаве

Спартак падна с 1:3 от Спортист (Падеш) на свой терен в Склаве

На отлично подготвения терен в село Склаве се очакваше с невероятен интерес мачът между местния Спартак и Спортист от село Падеш. В отбора на домакините заради контузии не бяха на разположение на наставника си Атанас Балкански контузените титуляри Илия Чакалов и Стойчо Секулов. В 9-та минута, при грешка в наказателното поле на спартакчани от страна на Илия Атанасов, топката бе открадната от гостуващия тим и Денис Цолев под плонжа на вратаря Александър Седелчановпровря коженото кълбо за 0:1. Две минути по-късно Васил Феридаров от домакините при центриране отдясно не успя от няколко метра да изравни резултата. Топката излезе в аут. До края на първото полувреме нов пропуск за тима от Склаве направи Стойчо Герчев, който след центриране с глава от 2-3 метра се размина с кълбото и не се достигна до изравняване на резултата.
След почивката домакините заиграха по-активно,търсейки положителна развръзка на двубоя. В 53-та минута при контраатака на гостите Денис Цолев изпрати топката в мрежата зад Александър Седелчанов за 0:2.

Играта на терена се поизнерви и се появиха някои неприятни ситуации. В 66-та минута главният съдия Костадин Ангелов показа червен картон на Илия Атанасов с обяснението, че се е  държал неспортсменски спрямо асистент съдията Наско Станоев и домакините продължиха да играят с човек по-малко. В 68-ма минута най-добрият футболист от отбора на Спортист (Падеш) Денис Цолев се възползва от оголена защита на домакините и при контраатака прати за трети път топката в мрежата на Александър Седелчанов, отбелязвайки хеттрик в двубоя. В 81-ва минута футболистите на Спартак поискаха дузпа за спъване на Феридаров в наказателното поле на гостите, но главният съдия не видя такова нарушение и даде сигнал за продължаване на играта. В 82-ра минута при атака, подета от Христо Чаракчиев последва пас към Васил Феридаров и този път той не сгреши за 1:3. В първата минута от продължението главният съдия показа директен червен картон за спречкване в рамките на непозволеното между Миле Денковски от гостите и Николай Георгиев от домакините.

Независимо от загубата, старши треньорът на Спартак (Склаве) Атанас Балкански дава добра оценка на възпитаниците си за играта през есенния  дял от първенството,включително и в последния мач. Според него вина за загубата имат главният съдия и неточната стрелба на нападателите. Той се оплака от обидните реплики на футболиста от гостите Миле Денковски по адрес на българите и обвини за скандала северномакедонеца.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular