Sunday, May 5, 2024
HomeСпорт„Спартак” (Склаве) победи „Орел” с 2:0, поляха успеха с бира

„Спартак” (Склаве) победи „Орел” с 2:0, поляха успеха с бира

В мач от 5-ия кръг за първенството на областна група „Струма-1” в Лебница се срещнаха отборите на местния „Орел” и „Спартак” (Склаве). На отлично подготвения терен зрителите станаха свидетели на много интересен двубой, в който съвсем справедливо трите точки спечелиха гостите. Във 2-рата минута Димитър Джалков от границата на наказателното поле се озова в удобна позиция за стрелба и стреля във вратаря на „Спартак”, който изби кълбото в корнер. Това сякаш посъбуди футболистите на Склаве и те започнаха да играят на по-високи обороти. До 25-ата минута бяха проиграни пет чисти голови положения след удари на Венелин Костадинов, Илиян Сухарев и Илия Чакалов. Това наистина динамично първо полувреме, приятно за гледане, приключи при нулево равенство.
На почивката футболистите на „Спартак” (Склаве) откровено си признаха допуснатите грешки от първата част на мача и си обещаха да настъпи коренен прелом в играта им през второто полувреме. В 48-ата минута Илия Чакалов преодоля двама от защитата на домакините, насочи кълбото към Илия Атанасов, който от границата на наказателното поле изпрати топката в аут. В 60-ата минута Илия Чакалов от „Спартак” се възползва от грешка на защитата на домакините и очи в очи срещу вратаря им Крум Христов успя да изпрати топката под плонжа му за 0:1. Последва натиск на футболистите на „Орел”, които търсеха начин за изравняване на резултата и често се оголваха. При образцова контраатака през центъра Христо Чаракчиев с перфектен пас успя да извиси топката над защитата на домакините, която Илия Чакалов овладя и от границата на наказателното поле отбеляза второ попадение за 0:2. Независимо от негативния резултат футболистите на „Орел” търсеха начин да се върнат в мача, но отличната игра на вратаря и защитата на гостите ги отчая. До края не беше отбелязан нов гол от страна на футболистите на двата отбора и главният съдия даде край на тази среща при 2:0 за отбора на „Спартак” (Склаве).
Веднага след двубоя футболистите на „Спартак” (Склаве) на чаша бира коментираха току-що спечеления мач. „В следващия 6-и кръг ще бъдем домакини на единия от силните отбори – този на „Левуново 2014”, сподели Николай Георгиев от отбора на „Спартак” (Склаве).

Ташко СУЛЬОТОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular