Thursday, May 2, 2024
HomeСпортСпартак (Склаве) подчини Малеш в здрав мач

Спартак (Склаве) подчини Малеш в здрав мач

 

В мач от 16 кръг за първенството на АОГ Благоевград Струма се срещнаха отборите на Малеш(Микрево) и Спартак (Склаве).

Очакванията на зрителите двата отбора да изнесат добра и оспорвана игра, се сбъднаха. На добре подготвения терен на домакините  отборът им, изграден от млади футболисти, се противопостави опитния тим на Спартак (Склаве). Гостите изиграха по-добре мача и тактически, и игрово, и съвсем заслужено спечелиха трите точки.

Още след първия съдийски сигнал футболистите на Спартак заиграха на по-високи обороти и бяха по-активни, като съвсем заслужено откриха резултата от известния футболист в региона Мартин Бояджиев, който подсили тима на гостите през пролетния полусезон. На няколко пъти футболистите на Малешсе озоваха пред наказателното поле на гостите и на три пъти не успяха да отбележат гол, защото защитата на Спартак и вратарят Александър Седелчанов бяха на висота. Така при резултат 1:0 за гостите с попадението на Мартин Бояджиев футболистите на двата тима се прибраха на почивка.

Второто полувреме започна с очакван натиск на домакините, но невероятния вратар Александър Седелчанов от отбора на Спартак не допусна попадение зад себе си след ударите на противниковите нападатели. Поетапно в отбора на гостите в игра влязоха Георги Латровалиев, Станислав Цеков, Венелин Костадинов и Георги Близнаков, които значително освежиха отбора и бяха с основни заслуги да спират набезите на противниковите нападатели. В 85-та минута при бърза контраатака на гостите, започната от Георги Близнаков, топката бе насочена към Венелин Костадинов, който по фланга успя да пробие защитата на домакините, преминавайки през двама от защитата им, видя свободния Георги Латровалиев, който отблизо направи безпомощен стража на Малеш за 0:2. Последва леко отпускане в редиците на Спартак, което бе добре дошло за футболистите на домакините, които в даденото продължение от главния съдия успяха да вкарат почетно попадение за 1:2.

В следващия кръг в Склаве местният Спартак ще домакинства на Ветрен (Полена) в неделя от 15,00 часа.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular