Saturday, May 4, 2024
HomeРегионРазлогСпасиха от колекционер мечката Ива, настаняват я в Белица

Спасиха от колекционер мечката Ива, настаняват я в Белица

Вълнуващи новини дойдоха от организацията за защита на животните “Четири лапи”. Оттам съобщиха, че е спасена бившата спътница на мечето Теди – Ива. Въпреки че Ива е само на няколко години, тя е преживяла много. Като малко мече е била дадена на частен колекционер в Скопие и оттогава живее в имота му. Заграждението ѝ е направено от бетон и не ѝ предоставя подходящите условия за живот, които тя заслужава. На същото място, години наред живееше мечето Теди преди да бъде спасен от “Четири лапи”.

“Имахме много малко време, за да я спасим, но успяхме да реагираме бързо. Възможно най-скоро трябваше да преместим Ива временно на безопасно място, докато получим всички необходими документи, за да я заведем в новия ѝ дом Парк за мечки Белица, който “Четири лапи” управлява съвместно с Фондация Бриджит Бардо. Преместването премина успешно и искаме да благодарим на всички участници.

Понякога спасителните мисии са сложен и дълъг процес, но винаги се ръководим от това, кое е най-добро за животното, докато най-накрая можем да го поемем под нашите грижи, за да му предоставим подходяща среда за живот. Нямаме търпение да съберем отново Теди и Ива и да я посрещнем подобаващо възможно най-скоро в Парк за мечки Белица”, казаха от “Четири лапи”.
Снимки: Svilen Nachev | FOUR PAWS

 

RELATED ARTICLES

Most Popular