Sunday, May 5, 2024
HomeРегионБлагоевградСпасиха 2 жени от огнен ад в Благоевград, таванската им квартира остана...

Спасиха 2 жени от огнен ад в Благоевград, таванската им квартира остана без покрив

Цялата пожарна на Благоевград се изстреля да потушава възникнал пожар в жилищна кооперация. За късмет от пламъците са спасени две жени.

Те са пострадали, но са живи и без сериозни наранявания. Пожарът е възникнал в тавански помещения на жилищна сграда, в района на кръговото кръстовище между улиците “Джеймс Баучер” и “Александър Стамболийски” в града. Жилищната сграда е на 5 етажа. Сигналът за пламъците е постъпил около 14 ч., като огънят е тръгнал от таванската стая, обитавана от пострадалите.

Живеещите на последния етаж усетили нетипична миризма, веднага излезли навън, а огънят за секунди обхванал голяма част от покрива. За по-голяма безопасност хората от кооперацията бяха евакуирани. П думите на очевидци, по-възрастни съседи тръгнали да гасят пламъците с кофи вода.

По първоначални данни двете пострадали жени са вдишали дим.  Два екипа на Спешен център оказаха помощ на място на двете леко обгазени жени, като по-късно те са транспортирани до болницата. Наложило се е пожарникарите да влязат с противогази и да използват автостълба. Изгоряла е част от покривната конструкция.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular