Thursday, May 2, 2024
HomeАктуално от днесСпешно набират доброволци за гасенето на пожарите в Кюстендилско

Спешно набират доброволци за гасенето на пожарите в Кюстендилско

Спешно се търсят доброволци за гасенето на пожарите в Кюстендилско, днес по обяд ще ще бъде проведен инструктаж в РСПБЗН. Организацията в момента тече в социалните мрежи.

“Желаещите да се включат в акцията трябва да бъдат снабдени с дрехи, покриващи тялото, затворени обувки, лопати, туби с вода, а който има възможност – ръчна пръскачка с вода”, обясниха доброволците Слави Кашкин и Здравко Велинов. Отзовалите се трябва да се явят за инструктаж от 12,00 до 12,30 в Пожарната в Кюстендил.

Припомняме, че продължава борбата с пожарите в община Кюстендил.

Най – сериозна е обстановката в Долно село. Пожарът там се развива в две посоки – юг и северозапад. Огнеборците ще се опитват да ограничат пожара. Има на място и тежка техника, предоставена от Югозападно държавно предприятие. По данни от тази нощ са изгорели 15 сгради, включително и тази на бившето училище. Две жени са получили уплаха и са транспортирани към болницата в Кюстендил. Няма опасност за живота на местното население. С всички хора е разговаряно и са получили предупреждение и указания. Огънят е обхванал голяма площ. През деня ще се прави цялостен оглед.

Пожари се гасят в района на селата Ямен, Гърбино, Лозница. Има и други огнища. Всички пожари се гасят заедно с горски служители. На този етап няма необходимост от въвеждане на бедствено положение.
RELATED ARTICLES

Most Popular