Sunday, May 5, 2024
HomeРегионБобов долСпешно ще ремонтират водопровод в Бобов дол

Спешно ще ремонтират водопровод в Бобов дол

Ще сменят тръбите по ул. „Св. Спас” и в кв. „Миньор”, аварират през ден, губят се 80% от водата

Спешен ремонт на водопроводи предстои в Бобов дол. След сигнал от „Кюстендилска вода“ ЕООД за тежкото състояние на инфраструктурата местният парламент прие като приоритет за общината ремонта на водопроводната мрежа в кв.“Миньор“ и ул.“Св. Спас“ в Джельова махала. Общинският съвет задължи кмета Елза Величкова да предприеме спешни неотложни действия за смяната на тръбите, включително с възлагане на процедура, в максимално кратки срокове.

На 12 април  в общината е получено уведомително сигнално писмо от „Кюстендилска вода“ ЕООД. В него се обръща внимание на продължаващите аварии по В и К мрежата на Бобов дол. По данни от В и К дружеството за последния месец е имало 15 аварии, т. е. всеки втори ден някой е без реално водоподаване и се извършват аварийни ремонтни дейности. Това текущо състояние води реално до почти 80%  загуби на вода по мрежата, което се отразява на крайните потребители – както като качество на предоставяне на услугите, така и като крайна цена, която се калкулира към сметките на потребителите. В и К-дружеството ни указва, че е необходимо да се намери крайни решение и ни препоръчва да предприемем действия за основен ремонт на мрежата, посочва се в докладната, приета на сесия на съветниците в петък.

Към момента има разработен и актуализиран инвестиционен проект за реализиране на необходимите ремонтни работи за обект „Реконструкция и рехабилитация за водопроводната мрежа в кв.“Миньор“ и ул.“Св. Спас“, който може да разреши описаните проблеми. Този инвестиционен проект не е реализиран, но предвид текущото състояние, нуждата това да се случи е все по-належаща, подчертава се в докладната. Там е отбелязано също, че ремонтът не търпи отлагане и заради непрекъснатото поскъпване на строителните материали.

Юлияна КОЛЧАКОВА

 

RELATED ARTICLES

Most Popular