Thursday, May 2, 2024
HomeКриминалниСпипаха гърци, които правели и продавали край Петрич фалшив зехтин от олио

Спипаха гърци, които правели и продавали край Петрич фалшив зехтин от олио

 Арест за баща и син в Гърция по обвинение, че са купували олио от България, оцветявали са го и са го препродавали като първокласен зехтин. От химическия анализ станало ясно, че продуктите им са маслени и са оцветени с хлорофил.

До разплитането на схемата се стигнало, след като производители от Гърция разбират, че в България, в района на Петрич, се продава зехтин на цена от 35 лева за тенекия от 5 литра. Гръцките производители закупили от този зехтин и го подложили на химически анализ. Тогава става ясно, че това е маслен продукт с оцветители.

Започва разследване и се стига до склад в Солун, където са намерени машините за производство. Става ясно, че фалшивият зехтин се е правил от олио, купено от България.

Арестувани са баща и син на 80 и на 36 години. Конфискувани са машините, фактури от минали години, както един камион, който превозвал стоката към България.

Вчера двамата бяха освободени от ареста. Очаква се прокуратурата да повдигне обвинения срещу тях.

По случая тече разследване. До момента се знае, че фалшивият зехтин е продаван основно в България. Освен евтиния край Петрич, се е продавал и като първокласен за 25 лева литъра. Използвани са фалшиви етикети на наложили се марки./NOVA

 

RELATED ARTICLES

Most Popular