Friday, May 3, 2024
HomeСпортСпортен клуб по лека атлетика „Звездите” се стяга за второто участие в...

Спортен клуб по лека атлетика „Звездите” се стяга за второто участие в турнира „Гол Кидс” в София

Общо 60 състезатели от спортен клуб „Звездите” на възраст от 5 до 14 години тренират в момента под ръководството на главния треньор Анита Янкулова на пистата на спортния комплекс в село Първомай, община Петрич.
20 от тях тренират в дисциплините:
дълъг скок – 7,
60 м гладко бягане – 10;
60 м с препятствия – 3.
Останалите 40 състезатели се готвят в зала „Серафим Бързаков”, разделени в 2 групи.
Една седмица преди участието в София в турнира „Гол Кидс” Анита Янкулова ще определи колко състезатели и в кои дисциплини ще представляват клуба на този спортен форум.
„Трудно е на наблюдаваш 20 състезатели в различните дисциплини, но ще направя всичко възможно максимум най-добрите 15 да вземат участие във второто издание на Гол Кидс лигата. Със сигурност ще се наблегне на трите дисциплини – дълъг скок, 60 м гладко бягане и 60 м с препятствия. Ще се съобразя и с транспорта и финансите, които ще ни бъдат осигурени от общината.
До момента кметът Димитър Бръчков никога не ни е върнал, за което благодаря от мое и на състезателите име. Винаги е осигурявал нормалното ни участие в официални състезания. Искрена благодарност и към бизнесмена Георги Ангелски, който ни осигурява 12-местен автобус за тренировките”, сподели Анита Янкулова.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular