Sunday, May 12, 2024
HomeРегионДупницаСтари „герои“ спасяват бъдещето на Марек

Стари „герои“ спасяват бъдещето на Марек

Връщат Паргов и Лахчев

 

Иво Паргов ще бъде новият силен човек в Марек. Паргов се завръща в родния си клуб, откъдето си тръгна като шеф през 2015-та година, след като Марек изпадна от Първа лига. На отбора бе наложена огромна глоба тогава в размер на 210 000 лева от БФС, след сигнал на УЕФА за “черно тото”.

Санкцията за отбора дойде след постъпили уведомления от европейската футболна централа, в които бяха изразени “съмнения за предварително уговорени резултати от футболни срещи”. Ставаше дума за около 8-9 мача. Марек бе хванат от УЕФА след съмнително движение на коефициенти при букмейкърите при съответните срещи. Санкцията бе 2-ра за дупнишкия тим, който през 2014 г. отнесе още 10 000 лв. по същия параграф. Рестриктивните мерки от футболните централи доведоха до тежки сътресения за отбора. Клубът на практика бе обявен във фалит, като бе регистриран изцяло нов клуб.

След това дупничани започнаха на чисто от областните групи, за да стигнат на два пъти до Втора лига, където са в момента на 3-то място.

В последните 9 години Иво Паргов бе директор на ДЮШ на Локомотив (София).

Паргов заменя на поста президента в сянка Цветан Видински, който подаде оставка след искането на новия кмет на Дупница Първан Дангов. Видински бе основата на това Марек да бъде в перфектно състояние в момента.

Милен Лахчев

На Паргов ще помага друг бивш футболист на Марек – Милен Лахчев. Коментира се, че той ще стане и президент на клуба, а за почетен президент ще бъде избран Сашо Паргов, който е баща на Иво Паргов.

Новото ръководство вече е представено пред футболистите на Марек. Това се случи след тренировка на стадион „Бончук“ в Дупница в присъствието на градоначалника Първан Дангов и представители на местната власт.

RELATED ARTICLES

Most Popular