Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионДупницаСтефан и Йоан от „Марек-Дигеста“ на световен турнир по тенис на маса

Стефан и Йоан от „Марек-Дигеста“ на световен турнир по тенис на маса

Състезателите на СКТМ “Марек-Дигеста” Дупница Йоан Величков и Стефан Димитров взеха участие в първото за България изданиена детския интернационален шампионат по тенис на маса WTT YouthContender.

Международният турнир се проведе в Панагюрище, „Арена Асарел”, а участие взеха над 170 състезатели от 23 държави.

При 17-годишните Йоан записа две категорични победи в своята група, на 1/16 финал победи Mihai NAGY (Румъния) отново с 3:0 и отпадна в осминафинален двубой от представителя на Китайско Тайпе Jing-Kai HUNG. В предварителната си група, Стефан успя на победи Matthis KASSENS (Германия) с 3:1 и допусна загуба със същия резултат от LEE Jungmok (Корея). На 1/16 финал, отпадна от Европейския шампион до 21 години Milosz REDZIMSKI (Полша).

В надпреварата до 19 години, Йоан записа победа и загуба в група 14 и приключи участието си в турнира, след загуба от LEE Jungmok (Корея) на 1/16 финал. В група 3, Стефан загуби и двете си срещи с резултат 2:3 от KWON Hyuk (Корея) и Matija SEPA (Сърбия).

Двамата взеха участие и в смесените двойки, заедно със СиделяМутлу и Виктория Персова.

След края на турнира, българският национален отбор до 19 г., част от който са Йоан и Стефан, проведе съвместна тренировка с китайския отбор, старши треньора на младежкия национален отбор на Китай и един от  главните наставници по тенис на маса в провинция Хубей.

RELATED ARTICLES

Most Popular