Friday, May 3, 2024
HomeРегионДупницаСтотици дупничани аплодираха концерта на „Филип Кутев” и на Кирил Амбарков в...

Стотици дупничани аплодираха концерта на „Филип Кутев” и на Кирил Амбарков в театъра, разтанцуваха се и бебетата, Василка Зашева: Ръченицата ни е в кръвта

 

Съвместен концерт на Национален фолклорен ансамбъл “Филип Кутев” и фолклорен танцов Ансамбъл “Рила” с главен художествен ръководител Кирил Амбарков събра стотици дупничани в драматичния театър.

„Ръченицата ни е в кръвта, щом и бебета скочиха в публиката в Дупница да играят ръченица”, каза с умиление бабата Василка Зашева. Най-големият фен на детския ансамбъл „Рила” се оказа кметът на дупнишкото село Бистрица Кирил Огненски, който не изпуска концерта на своите малки любимци.

С умиление родители, лели, баби и дядовци гледаха изпълненията на малките танцьори от ансамбъл „Рила” редом до ансамбъла от световна величина ”Филип Кутев”. Родителите на Кирил Амбарков се радваха на малчуганите, които грееха в народни носии и тропаха на сцената ръченица. Сред публиката бяха семейство Даскалови, родителите и роднините на 10-месечния Иван, който хвърли биберона и заподскача в скута на татко си за кеф на шестгодишния си братовчед Румен.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular