Friday, May 3, 2024
HomeРегионПерникСтрахотен подарък за 105-годишнината!  Миньор (Перник) се завърна в професионалния футбол

Страхотен подарък за 105-годишнината!  Миньор (Перник) се завърна в професионалния футбол

Миньор (Перник) надигра с 2:0 Пирин (Разлог) в мач от 30-ия кръг на Югозападната Трета лига, което гарантира на “чуковете” завръщането им в професионалния футбол. То съвпадна и с честванията по случай 105-ата годишнина. Двете събития бяха отбелязани с невероятно пирошоу на “Стадиона на мира” в събота, 20 април.
Миньор има 78 точки на първото място в класирането и по всичко личи, че от другия сезон ще играе във Втора лига. Дубълът на ЦСКА е с 66 и мач по-малко, но “армейците” нямат право по спортен път да спечелят промоция, защото нямат три поредни сезона в Югозападната Трета лига. Вихрен (Сандански) е на третата позиция с 27 точки по-малко от перничани.

“Не се гаси туй, що не гасне! Историята и традицията ни задължават! Само Миньор!”, написаха на фен страницата на тима и публикуваха видео от шоуто по трибуните.

Това, което ще запомнят всички, които бяха на стадиона в събота вечерта, беше уникалната атмосфера. Факлите, които осветиха стадиона след края на двубоя и изписването на числото 105 – колкото са годините на клуба.

Преди мача бяха наградени ветерани на тима.

Най-старият от тях е 95-годишният Тодор Евстатиев. Останалите шестима бяха Фидан Николов, Евлоги Банчев, Румен Начев, Веселин Евгениев, Славе Малинов и Ангел Славов.

RELATED ARTICLES

Most Popular