Friday, May 3, 2024
HomeРегионГоце ДелчевСтроят нов дом на пострадалото семейство от пожара в Белица

Строят нов дом на пострадалото семейство от пожара в Белица

  • До този момент в дарителската сметка са събрани 20 000 лв.

 

Фатиме Весал и Ахмед Талип, които останаха без покрив над главата след страшен пожар в Белица, вече имат нова надежда. Те се радват на започналите строителни дейности за построяване на новия им дом. Дейностите започнаха със събраните парични средства по личната банкова сметка на Фатиме и събраните средства в местното читалище. До този момент са събрани около 20 хил. лева.
С помощта на общината в Белица, строителната къща на Тодор Василев, строителна фирма и с труда на хора от Белица кипи строителството на новата къща на пострадалото от пожара младо семейство.
От община Белица информираха, че в момента се извършва
разширение на пътя, водещ до мястото, на което се извършва строителството за по-спокойното преминаване на бетоновоза за наливане основите с бетон.
Инициативният комитет за събиране на средства за възстановяване на къщата на Фатиме и Ахмед благодари на всички хора с големи сърца за участието им в благородната мисия. Благотворителната кампания продължава.

Припомняме, преди няколко дни на семейството бе подсигурен фургон. Той е предоставен от началника на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ гл. комисар Никола Николов. Фургонът има две стаи и санитарен възел.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular