Friday, May 3, 2024
HomeРегионПерникСтрумска слава надви Миньор в дербито! Инфарктен мач и екшън в Радомир

Струмска слава надви Миньор в дербито! Инфарктен мач и екшън в Радомир

Струмска слава (Радомир) спечели дербито на Пернишка област срещу големия си съперник Миньор (Пк) с 2:1 и усложни ситуацията на своите гости, които се борят за промоция в efbet Лига. В истински екшън се превърна срещата от 31-ия кръг на Втора лига – три гола, спорна отмяна на попадение, два червени картона, изгонен треньор, опити за нахлуване на терена от страна на гостуващите фенове.

Снимки – Спортал, Струмска слава

Двубоят започна без особено интересни положения, като битката в средата на терена преобладаваше. В 18-ата минута след центриране от корнер Кристиян Китов стреля с глава, но право в ръцете на Леонтиев.

Само 2 минути по-късно обаче гостите получиха правото да изпълнят нов ългов удар, този път вляво от вратата на Миньор. Над всички се извиси Китов, който засече кълбото и го прати във вратата на “чуковете” – 1:0.

В 26-ата минута удар на Божидар Васев бе опасено, но премина встрани от вратата. В 42-ата минута отново Васев получи извеждащо подаване и опита шут от малък ъгъл, но в аут. Това бе и последната интересна ситуация за първата част.

След почивката Миньор също започна по-активно и създаде няколко доста добри възможности. Последваха пропуски на Божидар Васев, далечен изстрел на Петър Казаков, но все неточно.
В 73-ата минута обаче Богдан Костов изработи второто попадение за домакините. Той преодоля двама бранители, подаде на празна врата на Борислав Николов и капитанът на радомирци вкара за 2:0. Играчите на треньора Юри Васев отидоха да се радват пред публиката на Миньор, която пък не издържа на предизвикателството и опита да нахлуе на терена.

В 81-ата минута гостите все пак стигнаха до попадение. При една от атаките кълбото бе подадено към Божидар Васев, който дебнеше около точката за изпълнение на дузпа. Нападателят пое и отправи плътен шут по земя към вратата на Петков, който се оказа точен – 2:1.

В 83-ата минута обаче “чуковете” останаха с човек по-малко на терена. При едно нарушение на гостите Борис Тютюков отиде да се разправя и удари с глава Денисла Мицаков, за което получи директен червен картон.

Само след 2 минути Божидар Васев вкара втори гол, който обаче беше отменен заради засада, маркирана от страничния съдия Костадин Керацов. Ситуацията беше много дискусионна, а старши треньорът на гостите от Перник Христо Янев беше изгонен в протестите срещу съдиите. В добавеното време и Антон Славчев от гостите беше изгонен, след като му беше показан втори жълт картон.

Така Миньор се оказа на 6-о място в класирането с 51 точки, а Струмска слава са на осма позиция с 48 точки.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular