Sunday, May 5, 2024
HomeРегионКюстендилСупер успех! Росица Иванова от СКХЗУ ”Пауталия спорт 2005” грабна шампионска титла...

Супер успех! Росица Иванова от СКХЗУ ”Пауталия спорт 2005” грабна шампионска титла в тандемното колоездене

Зам.-кметът на Кюстендил Надя Каратова остана със среброто при смесените двойки, водач бе Яни Георгиев

Росица Иванова от СКХЗУ ”Пауталия спорт 2005” (Кюстендил) спечели шампионската титла в тандемното колоездене, а зам.-кметът Надя Каратова стана вицешампион при смесени двойки в държавното състезание в този спорт за хора със зрителни увреждания. Надпреварата се състоя в Обзор, а водач на колелото бе лидерът на КНСБ в Кюстендил Яни Георгиев, който е и съпруг на Каратова. В състезанието участваха 45 състезатели от 18 спортни клуба на Федерация „Спорт за хора със зрителни увреждания” и се проведе в три категории – мъжки, дамски и смесен тандем.

Успех постигнаха още Динко Даскалов, Кънка Витова и Борислав Лазаров от СКХЗУ ”Пауталия спорт 2005”, които участваха в национален турнир по шахмат за хора със зрителни увреждания в Обзор. Турнирът беше организиран от СК ”Успех” (Варна). Участваха 20 състезатели от 6 спортни клуба, като се игра по швейцарската система. Отборът на Кюстендил спечели трето място при силната конкуренция на най-силните отбори на Федерация „Спорт за хора със зрителни увреждания”.

Въпреки дъждовното време състезателките на СКХЗУ ”Пауталия спорт 2005” и техният водач постигнаха за първи път този голям успех в тандемното колоездене. Шахматистите също се представиха  много добре”, сподели Кънка Витова – председател на клуба.

Краси ЦЕНКОВА

 

RELATED ARTICLES

Most Popular