Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионДупницаСхемата с новите места на павилионите в центъра на Дупница ще бъде...

Схемата с новите места на павилионите в центъра на Дупница ще бъде готова до дни

Следващата седмица се очаква да бъде факт схемата за преместването на павилионите, намиращи се в идеалния център на Дупница, казаха от общинската администрация. Липсата на схема с новите места забави премахването на обектите, разположени на площад „Свобода“, въпреки че срокът за преместването им изтече.

„Очакваме още следващата седмица да имаме схемата за преместваемите търговски обекти, която се изготвя от главния  архитект. Както знаете, тези павилиони ще се преместят в първа зона. Наредбата влезе в сила, но изпълнението – не, защото не са определени местата, където да се преместят обектите”, каза зам.-кметът на общината Олга Китанова.

Припомняме, че с решение на местния парламент бе приета нова Наредба за реда и условията за разполагане на преместваемите обекти, монументално-декоративни и рекламно-информационните елементи и осъществяване на рекламната дейност на територията на общината. С наредбата градът е разделен на зони – централна градска част, която обхваща от светофарите при ГУМ до стълбите при паметника „Ятачката”, 1-ва, 2-ра , 3-та и 4-та зона. Поставянето на обекти в зоната на  централна градска част е изключено. Определен бе и срок за премахване на разположените преди години в центъра преместваеми обекти – 31 януари. Както е известно, един от мотивите на общинарите за премахването на магазинчетата е, че са поставени там без правно основание – по приета през 2015 г. стратегия за разполагане на преместваемите обекти с 5 -годишен срок. Другата изтъкната причина бе, че десетината павилиона, предлагащи от шапки, шалове и калъфи за мобилни телефони до сладолед, плодове и зеленчуци и варена царевица, загрозяват центъра.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular