Monday, May 6, 2024
HomeРегионРазлогСъбират се дарения за пострадалите семейства при пожара в Разлог

Събират се дарения за пострадалите семейства при пожара в Разлог

Пастор Асен Христов от Разлог, който ръководи Божията църква в града и е директор на Асоциацията на ромските пастори в страната, се обърна към хората с добри сърца с апел за помощ. Той търси помощ и подкрепа в трудния момент за пострадалите от пожара семейства в Разлог.

В съвместна кампания с община Разлог и БЧК той полага усилия да бъде осигурена така нужната помощ, за да бъде осигурен подслон и необходимото за един нормален живот на хората, чиито домове изгоряха.
Огънят унищожи не само постройките, но и причини сериозни проблеми и трудности с оцеляването за общо 22-ма души, от които 10 малки деца, най-малкото от които е само на 11 месеца. В първите часове и дни след пожара пастор Асен Христов е помогнал за осигуряването на подслон и храна, както и дрехи и обувки за децата, които посещават училище. Община Разлог осигури техника за разчистване на отломките от пожара, помага и със строителни материали. На помощ се включи и БЧК.
На прага на предстоящата зима хората, които останаха без дом, се нуждаят от помощ за възстановяване на домовете им. Сега някои от тях са временно при роднини.
В апел за помощ Асен Христов се обръща към всички, които имат възможност, да помогнат: “Обръщаме се към всички Вас с молба за помощ. Направена е организация – в сградата на Общинска администрация при дежурния могат да се предоставят хранителни продукти, по възможност пакетирани, консерви, както и запазени дрехи. Осъществен е контакт с Българския червен кръст, благодарение на който ще бъдат доставени храна и дрехи”.

Дарение можете да направите на посочената сметка:

IBAN : BG69 FINV9150 1017 479 026 (валута BGN)

BIC: FINVBGSF

 

RELATED ARTICLES

Most Popular