Saturday, May 4, 2024
HomeРегионДупницаСъдия М. Алексиева остави зад решетките дупничанин, пребил и ограбил бившата си...

Съдия М. Алексиева остави зад решетките дупничанин, пребил и ограбил бившата си жена

Районен съд – Дупница взе мярка за неотклонение ,,Задържане под стража”, по отношение на 49-годишен дупничанин, който е привлечен като обвиняем за грабеж, закани за убийство и неизпълнение на заповед за незабавна защита от домашно насилие.

Съдът, под председателството на съдия Маргарита Алексиева уважи искането на Районна прокуратура-Кюстендил, т. о. Дупница за вземане на най-тежката мярка за неотклонение.

Б. Б. е привлечен като обвиняем за това, че на 17 юни на спирка за градски транспорт в гр. Дупница е отнел мобилен телефон, портмоне с лична карта, документи и сумата от 200 лв., като е употребил за това сила И се е заканил с убийство на пострадалата и двете й дъщери. Б. Б. е обвиняем и затова, че не е изпълнил заповед за незабавна защита, съгласно която е задължен да се въздържа от домашно насилие спрямо пострадалата и му се забранява да я приближава на по-малко от 50 м.
Районен съд – Дупница намира, че е налице реална опасност от извършване на престъпление, защото мъжът е с обремененото съдебно минало. Има се предвид и че се касае за тежки умишлени престъпления против личността и собствеността, извършени в ранните часове на деня, по отношение на жена, и с изключителна дързост и жестокост.

Видно от гласните доказателствени средства, последните случаи на упражнен физически и психически тормоз от обвиняемия спрямо пострадалата са от началото на м. юни 2023 г. въпреки издадената преди това заповед за незабавна защита срещу Б.Б. да се въздържа от извършване на домашно насилие спрямо пострадалата, както и в забрана да я приближава на по-малко от 50 метра.

Определението на РС – Дупница подлежи на незабавно изпълнение, както и на обжалване и/или протестиране пред Окръжен съд – Кюстендил.

RELATED ARTICLES

Most Popular