Thursday, May 2, 2024
HomeРегионДупницаСъдът в Дупница остана без шеф! Посочената от ВСС за временен председател...

Съдът в Дупница остана без шеф! Посочената от ВСС за временен председател Людмила Панайотова не е на работа заради счупена ръка

Все още не е насрочено събеседване на двамата кандидати за ръководител на съда – Иван Димитров и Мая Гиздова

 

Съдът в Дупница остана без временен председател. До ситуацията се стигна, след като Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет отложи разглеждането на предложение съдия Ели Скоклева да се определи за изпълняващ функциите „административен ръководител – председател“ на Районен съд.

Мая Гиздова

Съдия Скоклева беше председател на РС-Дупница два мандата, след като изтекоха, тя остана съдия в Районния съд.

С решение на Съдийската колегия за изпълняващ функциите е определена Людмила Панайотова, която заема поста заместник-председател на Районен съд. Панайотова е във временна нетрудоспособност. Както в. „Вяра” писа, Панайотова счупи ръката си, след като претърпя инцидент. Тя падна на измити плочки в дупнишка сладкарница и е наранила ръката си. Съдийката искала да предпази малки деца, които видяла, че влизат в сладкарницата. Ще махне гипса след двайсетина дни.

Людмила Панайотова

В момента тече конкурс за избор на председател на РС-Дупница, като кандидатите са двама съдии – Иван Димитров и Мая Гиздова. Все още обаче не е насрочена дата за събеседване.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular