Friday, May 3, 2024
HomeРегионКюстендилСъдът в Кюстендил пусна под домашен арест сина на кмета на Панагюрище

Съдът в Кюстендил пусна под домашен арест сина на кмета на Панагюрище

Мярка за неотклонение “домашен арест” определи на заседание „ Кюстендилският Окръжен съд за 22-годишния Иван Белишки, син на кмета на Панагюрище Никола Белишки.

Мъжът е обвинен за причиняване на телесна повреда над полицаи. Униформените били наранени от Белишки при задържането му и оказаната от него съпротива в местността Ломски рид, в землището на с. Ломница, община Кюстендил, на 26 април.

От автомобила на Белишки, паркиран в близост до запаления терен, полицаите са иззели патрон и пистолет, а при последвалите претърсване и изземване в къщата в с. Ломница, която е обитавал 22-годишния мъж, са открити и иззети два пистолета, ловна пушка и над 400 патрона от различен калибър.

При задържането си Иван Белишки е бил въоръжен с пистолет и нож и е оказал съпротива, а по случая бяха образувани две досъдебни производства, припомниха от полицията. Районният съд в Кюстендил го остави в ареста с обвинения за причиняване на телесна повреда, а решението на Окръжния съд днес е окончателно.

Според прокуратурата, Белишки има седем криминални регистрации до момента, както и висящо дело в Софийски градски съд, за нанасяне на телесна повреда. Снимка: БНР

 

RELATED ARTICLES

Most Popular