Saturday, May 4, 2024
HomeКриминалниСъдят пишман адвокатки в Брезник, измамили клиенти с над 2000 лв.

Съдят пишман адвокатки в Брезник, измамили клиенти с над 2000 лв.

Районната прокуратура в град Брезник изправя пред Темида двама обвиняеми, представяли се за адвокати. Срещу тях е внесен обвинителен акт за измама с цел набавяне на имотна облага.

В периода от 24 януари до 29 януари тази година, обвиняемите Г.И. и Е.В., след предварително сговаряне, възбудили и поддържали заблуждение у Т.Е., с което причинили на пострадалата вреда в размер на 700 лева. Те се представили за адвокати, без да имат съответната правоспособност, като обещали да я представляват в гражданското производство. 42-годишната Г.И. се представила за адвокат от името на известна кантора в столицата и въвела в заблуждение 29-годишна жена от софийското с. Гурмазово. Връзката между двете жени се осъществила през интернет. Потърпевшата имала нужда от юридическа консултация и дело за бащинство и издръжка на дете. И Г.И. поела ангажимент да я представлява и получила авансово за това сумата от 2000 лева. Когато разбрала, че нещата не вървят, подала сигнал в полицията. Органите на реда провели множество действия по започнатото разследване.

Г.И. е извършила престъплението повторно, след като вече е била осъждана за друго такова деяние и има влязла в сила условна присъда. След като органите на реда си свършиха работата, тя получи и най-тежката мярка за неотклонение «Задържане под стража». Предстои насрочване на разпоредително заседание от съда.

Любомира ПЕЛОВА

RELATED ARTICLES

Most Popular