Saturday, May 4, 2024
HomeКриминални Съдят рецидивист за грабеж на 250 лв. и злато от жена в...

 Съдят рецидивист за грабеж на 250 лв. и злато от жена в Рила

Окръжната прокуратура в Кюстендил е предала на съд В.И. по обвинение за извършено от него при условията на опасен рецидив престъпление, съобщиха от прокуратурата.
Обвиняемият В.И. с приятелят му Н.С. често посещавали казина и игрални зали в Благоевград, като съчетавали пътуванията и с превоз на пътници от Рила до Благоевград срещу заплащане.
Обикновено след посещенията на хазартните заведения двамата мъже оставали без пари, поради което решили да търсят алтернативни начини за набавяне на средства, обясниха от прокуратурата. Те набелязвали жертвите си в град Рила и околните села, където има самотно живеещи възрастни хора. За да не бъдат разпознати, двамата ползвали черни шапки с прорези за очите. Набавили си гумени ръкавици и широколентово тиксо, което да използват в случай на оказана им съпротива.
След извършена кражба на вещи от къща в с. Стоб, община Рила, двамата набелязали следващата жертва на престъпните им намерения – шестдесет и четири годишна жителка на Рила, за която разбрали, че разполага с голяма парична сума, държана в празни стекове от цигари.
През нощта на 11 март 2019 г. нахлули в къщата, единият нанесъл удари на стопанката и й запушил устата. От чантата на жената взели 250 лева, а от кутия за бижута – златни накити.
Пострадалата подала сигнал за престъплението, а грабителите са били установени.
Общата стойност на предмета на престъплението възлиза на над 4300 лв. Нанесената щета е била възстановена на жената от Н.С., а наказателното производство срещу него е приключило с одобрено от съда споразумение.
Предстои делото срещу обвиняемия В.И. да продължи в съда.

RELATED ARTICLES

Most Popular