Friday, May 3, 2024
HomeРегионБлагоевградСъдят шофьор без книжка, причинил смъртта на баща си при ПТП

Съдят шофьор без книжка, причинил смъртта на баща си при ПТП

Окръжна прокуратура – Благоевград е предала на съд неправоспособен водач, предизвикал пътнотранспортно произшествие, отнело човешки живот. 19-годишният обвиняем

А.Х. никога не е притежавал свидетелство за управление на МПС. Въпреки това м.г. той управлявал мотопед „Вета“ по пътя от Якоруда за с. Черна Места. С него се возел и баща му – Л.Х. (на 50 години), който седял зад него. Зад тях се движел лек автомобил, управляван от О.М. В един момент неправоспособният водач Х. предприел маневра ляв завой, като преди това не подал сигнал със съответен пътепоказател или с лява ръка. Последвало навлизане на мотопеда му в коридора за движение на лекия автомобил, който преди това започнал маневра изпреварване. Въпреки че свидетелят М. навил волана вляво, за да избегне сблъсъка между двете превозни средства, последвал удар. Вследствие на това тялото на бащата на обвиняемия паднало върху предния капак на автомобила, счупило стъклото, след което било отхвърлено напред. „Пежо“ се отклонило наляво и се ударило в предпазната мантинела.

По спешност пострадалият бил транспортиран в УМБАЛ „Св. Анна“ в гр. София. Въпреки оказаната лекарска помощ десет дни по-късно мъжът е починал.

RELATED ARTICLES

Most Popular