Friday, May 3, 2024
HomeРегионПетричСъстезателите от петричкия боксов клуб „Лъвовете” спечелиха медали в Плевен

Състезателите от петричкия боксов клуб „Лъвовете” спечелиха медали в Плевен

Симеон Соколов в тежка конкуренция извоюва бронз

 

148 таланти от 36 клуба по бокс взеха участие в Държавното лично първенство за ученици в Плевен. Главният треньор на петричкия клуб „Лъвовете” бе водач на четирима негови възпитаници, които се представиха добре.
Симеон Соколов – категория 32 кг – в изключително голяма конкуренция от 11 състезатели се окичи с бронзов медал, заемайки трето място. Чест прави на Симеон, който е на 12 години – с две години по-малко от изискваната възраст, но влезе с хъс в двубоите. Наставникът увери, че родителите са дали съгласието си за това с нотариално заверено пълномощно.
Найден Димитров в категория 48 кг спечели пето място при 12 състезатели в категорията.


Лазар Падарски в категория 54 кг спечели пето място.
Атанас Сенгелиев в категория 66 кг спечели бронзов медал и трето място.
„Много съм доволен от старанието на моите възпитаници. Атанас Сенгелиев и Лазар Падарски са дебютанти. И двамата ги очаква добро бъдеще, ако продължават да бъдат старателни и отговорни както досега.
В предишното ни участие, което бе също в Плевен, на държавното лично и отборно първенство и за Купа България Найден Димитров – 46 кг, Алекс Митрев – до 90 кг, и Атанас Митрев – 90+кг, спечелиха сребърни медали, а Георги Ярмазов – 52 кг, и играещият в категория 32 кг Симеон Соколов – бронзови медали.
След тези две участия ще почиваме през лятото и чак през есента ще чакаме следващото ни участие”, сподели Георги Караколев.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular