Thursday, May 9, 2024
HomeСпортСъстезател на Бороборд" ще участва на младежки олимпийски фестивал в Италия

Състезател на Бороборд” ще участва на младежки олимпийски фестивал в Италия

16-годишният Кристиян Крумов от клуб “Бороборд” заминава за Италия, където ще участва на Европейския младежки олимпийски фестивал. Той е възпитаник на Спортно училище “Никола Велчев” в Самоков и има отлични представяния  в състезанията през последните две години, каза за БТА неговият треньор Христо Ахтоподов.

“Това е единственият представител от община Самоков в сноуборда. Той се класира за този фестивал, благодарение на добрата си подготовка. Ние от СУ „Никола Велчев“ се гордеем с него”, допълни още треньорът.

“Подготовката е трудна, а това, че в момента няма сняг още повече усложнява нашата работа и тренировките по зимните спортове“, заяви Ахтоподов, който е треньор по сноуборд в Спортно училище “Никола Велчев”.

Той каза още, че слоупстайл е една от най-сложните дисциплини в сноуборда и е трудно да се тренира, защото няма много трасета и полигони.

Приблизително 1 600 участници се включват в зимните фестивали, които обхващат десет олимпийски спорта: ски алпийски дисциплини, биатлон, ски бягане, кърлинг, фигурно пързаляне, хокей на лед, шорттрек, ски скокове, сноуборд и северна комбинация. Европейският младежки олимпийски фестивал е едно от най-важните събития за младите европейски спортисти, които искат да придобият международен опит. Има зимно и лятно издание, които се провеждат на всеки две нечетни години. Участват представители на 50 европейски страни на възраст между 14 и 18 години, номинирани от своя национален олимпийски комитет.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular