Sunday, May 5, 2024
HomeРегионБлагоевградСъс стилна церемония отбелязаха 20 г. Детски парламент Благоевград

Със стилна церемония отбелязаха 20 г. Детски парламент Благоевград

Досегашният председател Димитър Борумов предаде щафетата на Мартин Станоев от ПМГ

Много емоционално и вълнуващо младежите от Детски парламент Благоевград отпразнуваха своя рожден ден. Димитър Борумов – дългогодишен председател предаде щафетата на Мартин Станоев, ученик в ПМГ „Акад. С. Корольов“ , но остава Почетен председател, като даде обещание, без значение в коя точка на света се намира, да помага и съдейства.

Младежите направиха предложение за промяна на името, като то да бъде Общински младежки парламент, прие се единодушно и предстои да се промени официално. ВрИД кмет на община Благоевград Ясен Попвасилев поздрави младежите и им пожела дързост, успех и здраве, Пролет Трифонова, заместник-кмет по култура и хуманитарни дейности награди Димитър Борумов, Теодора Богоева и Антон Велев за цялостната им дейност в парламента.

Доц. Валентин Василев уважи събитието и подари на парламента емблематична книга. Сред гостите на тържеството бяха още инж. Румен Томов, Вера Ангелска, бившите председатели Димитър Станишев, Мариета Младенчева, както и много други приятели и партньори на младежите. Биянка Равначка и екипа на РЗИ Благоевград, отдел „Превенция” поднесоха подаръци, символизиращи свобода, търпение и късмет.

 

Младежите разрязаха вкусна торта и си пожелаха да бъдат все така устремени и да бъдат полезни на младите хора в любимия си Благоевград.

RELATED ARTICLES

Most Popular