Monday, May 6, 2024
HomeОбществоКултураС богата програма Перник отбелязва 24 май

С богата програма Перник отбелязва 24 май

С богата празнична програма ще бъде отбелязан 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност в Перник.

Празникът ще започне в 9:40 ч. с демонстрация на иновации в сектора на информационните технологии. Инициативата се осъществява съвместно с УниБИТ и Асоциация „Обединено Дрон общество“. „Дронът библиотекар“, който ще пренесе книги от Двореца на културата до централния градски площад е конструиран специално за празника.

В 10:00 ч. Ще започне празничното дефиле на пернишките ученици и учители, което ще бъде предвождано от ученическия оркестър на VI СУ.

Пред Двореца на културата в 11:00 ч. ще започне същинската част на празника с церемония по издигане на националния флаг на Република България, Връчване на отличията „За принос“ в областта на образованието, културата и журналистиката и Концертна програма с участието на творчески формации на ЦПЛР Обединен детски комплекс.

Веднага след това формация „Авигея“ ще представи своите уникални изпълнения на фолклорни песни с модерно звучене. Към тях ще се присъединят – формация тъпани “Троп’Ангелес”, Деница Христова- гъдулка, фолклорна танцова група “Граовци”.

В 13:00 ч. в галерия „Любен Гайдаров“ ще бъде открита изложба на пернишкия художник Валентин Топалов.

RELATED ARTICLES

Most Popular