Friday, May 3, 2024
HomeАктуално от днесС водосвет откриха нов пенсионерски клуб в Самоков

С водосвет откриха нов пенсионерски клуб в Самоков

Община Самоков откри нов пенсионерски клуб в центъра на града. Специален подарък бяха изпълненията на атрактивната мъжка певческа група към НЧ „Стойне Ангелов” – с. Бели Искър, които откриха събитието.
С тържествен водосвет за здраве и благоденствие, бе осветен новият клуб. Отец Любомир Мишков поздрави всички присъстващи по случай Деня на християнското семейство, както и общинското ръководство за поредното отговорно дело към възрастните хора.

Кметът Владимир Георгиев пожела клубът на пенсионера да се превърне в място, където хората от третата възраст ще могат да водят активен социален живот. Той призова всички заедно да се събират и да се чувстват добре, защото тези клубове са направени именно за това, хората да се сближават и да намират общи теми за разговор.

Приветствено слово отправи и Зорница Матина – уредник на Клуб на пенсионера от IV квартал. Тя поздрави всички гости и им пожела много здраве и веселие в новия клуб. Благодари и на община Самоков за съдействието и за това, че винаги се грижат за хората от трета възраст.
За домакин на клуба е назначена Мария Гавадинова. Тя ще се грижи, ще го стопанисва и ще подготвя различни мероприятия, свързани с културния и социалния живот на пенсионерския клуб.

За всички присъстващи имаше подготвен кетъринг със съдействието на местна фирма, които бяха дарили част от продуктите.
На освещаването присъстваха и зам. кметовете Дончо Зашев и Люба Кленова и секретарят на общината Ангелина Вангелова. Клубът вече е отворен и посреща своите посетители.

RELATED ARTICLES

Most Popular