Monday, May 6, 2024
HomeРегионКюстендилС големи амбиции и в добро настроение играчите на ФК "Кюстендил" стартираха...

С големи амбиции и в добро настроение играчите на ФК “Кюстендил” стартираха подготовката си за пролетния дял

  • Водосвет за здраве и успехи отслужи отец Генадий, капитанът Боян Стойнев гръмна бутилка шампанско

ФК “Кюстендил” стартира зимната си подготовка за пролетния дял от Югозападната трета лига. Наставникът Николай Николов-Чезето изведе на първото занимание на стадион “Странджа” 22-ма играчи, от които трима нови. Това са Евгени Зюмбулев, Иван Иванов и Христо Кирев. Единственият, който отсъстваше, бе Джейхан Зайденов, който се е сгодил и от щаба са му дали почивка до четвъртък.

Преди първата тренировка в присъствието на президента на клуба Светослав Григоров, треньорския щаб и играчите отец Генади отслужи водосвет за здраве и успехи, а капитанът на ФК “Кюстендил” Боян Стойнев гръмна бутилка шампанско. Единственият, напуснал отбора, е вратарят Марио Кирев, който пое към Монтана.

Заради ремонта на тревното покритие на стадион “Осогово” тренировъчният процес и контролите ще се провеждат на стадион “Странджа”, на терени в селата около Кюстендил и на обновената лекоатлетическа писта в комплекс “Осогово”. Както вече съобщихме, ФК “Кюстендил” има уговорени вече 5 сигурни контроли. Има възможност и за шеста, но не бързаме. Кюстендилци започват проверките си с “Рилски спортист” /Самоков/ на 23 януари. Три от контролите ще бъдат срещу отбори от Втора лига. За 26 януари е предвиден спаринг със “Септември” /София/, за 30-и – със “Септември” /Симитли/,  “Пирин” /Гоце Делчев/ и “Пирин” /Разлог/.

“Няма промяна в контролите, но има проблем с тренировъчната база заради ремонта на съблекалните, но имаме уверение, че в началото на месец февруари ще са готови. Смятам, че няма да имаме проблем с подготовката. Настроението в тима е приповдигнато и се надявам, че в края на шампионата ще финишираме там, където трябва. Новите 3 попълнения са играчи с голям опит в професионалния футбол. От щаба преценихме да вземем по-малко футболисти, но да дадат по-високо ниво на отбора. Очакват ни тежки битки по пътя към първото място, следим, разбира се, и съперниците, както те следят нас. Всеки си мечтае от четирите отбора и желае да завърши първи. Подготовката ни ще протече на два етапа. Първата седмица ще се работи за обем, тъй като момчетата не са тренирали повече от месец и половина. Началните тренировки ще бъдат встъпителни, за да се влезе в ритъм и работен режим. След това започваме да натискаме до първия официален мач. Предвиждат се, разбира се, и двуразови тренировки. Само всички да са здрави както сега”, каза наставникът Николай Николов.

Краси Ценкова

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular