Thursday, May 2, 2024
HomeОживлениеС голямо тържество и кръшни хора българското училище в Милано посрещна Дядо...

С голямо тържество и кръшни хора българското училище в Милано посрещна Дядо Коледа

С много настроение и богата празнична програма българското училище „П. Яворов” в Милано посрещна Дядо Коледа. „Най-чаканото и най-желаното тържество! И малки, и пораснали деца очаквахме с нетърпение този вълшебен коледен празник.

Изпълнихме училището с безброй усмивки, весели емоции и трепетни вълнения. Пяхме, танцувахме и рисувахме. По много от всичко! Дядо Коледа пристигна и раздаде дарове на малки и големи, нали всички бяха послушни през тази трудна година! Благодарим на нашите скъпи деца за старанието в подготовката. Благодарим на всички, които се включиха в нашия празник.”

Това написаха в своя профил от българското школо, в което учат десетки дупнишки деца, а заедно със своите семейства участват в организирането на различни инициативи по повод националните празници. Само преди месец основателката на училището Гергана Христова от Дупница разказа за „Вяра”, че текат трескави приготовления за отбелязване на голямото събитие. Пандемията и локдаунът не позволиха през миналата година организирането на тържества. Това е първата голяма среща на деца и възрастни в двора на българското училище.

RELATED ARTICLES

Most Popular