Friday, May 3, 2024
HomeСпортС гол шедьовър Аци от ФК "Кюстендил" свали "Вихрен" от върха

С гол шедьовър Аци от ФК “Кюстендил” свали “Вихрен” от върха

Изключително важна и напълно заслужена победа извоюва отборът на ФК “Кюстендил” в дербито от 10-ия кръг от Югозападната трета лига. На стадион “Осогово” пред над 500 зрители играчите на Николай Николов-Чезето надиграха досегашния лидер “Вихрен” (Сандански) с 1:0 и продължиха доброто си представяне през този сезон. Единственото попадение бе дело отново на централния нападател Александър Александров-Аци, който вкара поредния си гол шедьовър. Голмайсторът на домакините се разписа в 63-тата минута, след като получи отличен пас от Мартин Газиев. Александров изпревари защитата на гостите и с красив прехвърлящ удар прати топката в мрежата на Димитър Пангев.

Почти през целия двубой кюстендилските футболисти доминираха на терена, показаха повече хъс за победа и с оглед показаното напълно заслужено се поздравиха с крайния успех. След последния съдийски сигнал те бяха изпратени с аплодисменти от своите верни фенове.

Двубоят не бе груб, но все пак реферът Николай Йорданов даде червен картон. Той обаче бе за Адриян Бачковски от домакините, който загряваше край аутлинията, което се оказало твърде близо до терена. Това изнерви още повече играчите, скамейката на ФК “Кюстендил” и публиката, но за радост всичко се размина само с няколко реплики и разговори между рефера, играчи и треньор.

За гостите от Сандански това пък бе първо поражение от началото на шампионата. “Вихрен” вече не е едноличен лидер в класирането. Играчите на Здравко Лазаров останаха с 23 точки на трето място, колкото има и вторият “Марек”, но дупничани са с по-добра голова разлика. Лидер вече е “Беласица” (Петрич) с 24 т. ФК “Кюстендил” вече има актив от 20 точки и заема четвърта позиция. Ако домакините не бяха наказани преди две седмици с отнемане на три точки, те също можеха да бъдат на върха в класирането.

Треньорът на домакините Николай Николов бе много доволен от успеха на своя тим.

“Доволен съм от победата. Отборът на “Вихрен” е доста добър тим, като в състава има играчи предимно от професионалния футбол. През първото полувреме се опитахме да се надиграваме тактически, но след почивката тръгнахме по-смело и нещата се получиха. На почивката си казахме, че гостите не са нищо особено, а ние сме с класа над тях – нещо, което се видя през второто полувреме. Момчетата си повярваха и резултатът е налице. Този мач е трамплин за самочувствието на нашия клуб. Всички се радваме на победата, хората се радват, имаше доста фенове на стадиона”, каза наставникът на ФК “Кюстендил”.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular