Sunday, May 5, 2024
HomeРегионДупницаС духов оркестър, концерт и поднасяне на венци Дупница чества 137 г....

С духов оркестър, концерт и поднасяне на венци Дупница чества 137 г. от Съединението

137-ата годишнина от Съединението на България честват в Дупница. По традиция тържеството започна с изпълнения на Общинския духов оркестър, след което бяха поднедсени венци и цветя на паметника на опълченците от Дупнишкия край, участвали в Руско-турската освободителна война, намиращ се до Дома на техниката.

Венци бяха поднесени от името на кмета на общината Методи Чимев, от името на Общинския съвет и от името на управителя на област Кюстендил Александър Пандурски, от секретари на читалищата и граждани. Венци и цветя оставиха и кандидат-депутатите Даниел Александров и Радослава Чеканска от ГЕРБ-СДС, Катя Димитрова и Спас Ильов от „Има такъв народ“.

Сред присъстващите бяха и други кандидати за депутати от града, издигнати от различни политически партии и коалиции, служители в общинската администрация, общински съветници, дейци на културата. Водещи бяха Гергана Капурдова и Ваня Огненска.

В последвалия празничен концерт, който отново по традиция бе на площад „Свобода“, участваха Вокален състав „Рила войс” от ОУ „Неофит Рилски”, чийто ръководител е Таня Камбурова, Школата за народно пеене „Звездица” към НЧ „Зора -1858” -Дупница, с ръководител София Илиева, Женската певческа група „Джермина” при НЧ „Пробуда-1926” -с. Джерман, Женската фолклорна група „Дупничанка” при НЧ „Пенчо Славейков-1978”-Дупница, квартет „Бистричанка” към НЧ „Светлина -1927”- с. Бистрица, ФТ „Авлига” от НЧ „П. К. Яворов-1978”-Дупница.

Като солисти се включиха Боби Спасов, Радослав Георгиев и др. С рецитации на сцената се изявиха Симона и Ивона Гюрини, Георги и Пепи Захаринови. Празникът завърши с хора, изпълнени от състав „Зора” при НЧ „Зора -1858” с ръководител Дилиана Диканска.

RELATED ARTICLES

Most Popular