Saturday, May 4, 2024
HomeРегионБлагоевградС импровизационен театър поставиха края на театралната седмица в Благоевград

С импровизационен театър поставиха края на театралната седмица в Благоевград

Бойко Кръстанов плени публиката с моноспектакъла си „Всички страхотни неща “

ХАХА ИМПРО Театър с представлението “ХаХаХа ИмПрО в…” поставиха края на емоционалната и вълнуваща театрална седмица в първото издание на „Летни театрални вечери” в Благоевград. В импровизационния театър участваха Ивайло Рогозинов, Тони Карабашев, Живко Джуранов, Васил Бовянски, Константин Лунгов, Александър Митрев.

„Благоевград обича театъра и огромния интерес към събитията, усмивките, емоциите на публиката и бурните аплодисменти свидетелстват за това. Благодарим ви, че изживяхме заедно магията на театъра”, коментираха от община Благоевград.

На сцената на летния театър в Благоевград гостуваха още SPAM STUDIOS и Васил Дуев с невероятния моноспектакъл „Всичко на масата“ по Чарлз Буковски. Публиката аплодира бурно Хенри Чинаски – героя алтер его на Чарлз Буковски, който започна шестването си из всички романи на своя автор. Чрез маската на своята ирония и цинизъм Хенри се противопоставя на затискащия го свят, в който от малък е трябвало сам да се справя… Самоироничен към себе си и своите стремежи, предизвикващ смеха на своите зрители, Хенри успява да надмогне меланхолията на ежедневието и тежките удари, нанесени от баща му. Без да спестява нищо от това, което чувства и мисли.

Обичаният Бойко Кръстанов също обра аплодисментите на благоевградската публика с моноспектакъла „Всички страхотни неща“ от Дънкан Макмилан и Джони Донахоу. Mонодрамата „Всички страхотни неща“ e много популярна на световните сцени и в телевизионната си адаптация по HBO през 2016 г. свидетелства за това. Главният герой, разказвачът, в когото на сцената на Народния театър се превъплъщава прекрасният и обичан Бойко Кръстанов, търси себе си през различни опорни точки – обичаните и подкрепящи хора, травматичните преживявания от детството и младостта и конкретните или ритуални знаци, места и събития от протяжността на всекидневния живот. Естествено, като във всяка добра драматургия, появата на любовта озарява и продължава списъка на „страхотните неща“, които ни държат изправени, очертават пътя ни с криволиците и отклоненията, с провалите и победите. Специално участие в драматургичния текст е отредено на музиката, на песните като феномен, който вълнуващо събира хората, носи им утеха и лекува болката им.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular