Saturday, May 11, 2024
HomeРегионРазлогС китка здравец, питка и мед посрещнаха новия кмет на Разлог

С китка здравец, питка и мед посрещнаха новия кмет на Разлог

Красимир Герчев се закле заедно с 7 кметове на кметства и 21 общински съветници

Инж. Красимир Герчев положи клетва като кмет на община Разлог на тържествено – първо заседание на Общински съвет-Разлог.

Воден от дългогодишния си управленски опит, инж. Красимир Герчев се закле заедно с 7 кметове на кметства и 21 общински съветници, в името на Република България – да спазва Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководи от интересите на гражданите на община Разлог и да работи за тяхното благоденствие.

След приветствени слова на областния управител Мария Димова и водосвет за здраве и успех, отслужен от иконом Янко Русков, свещеник Димитър Белчин и Даниел Големехов, избраниците на народа подписаха и своите клетвени листове. Първото заседание за мандат 2023-2027 продължи с официално откриване от страна на най-възрастния съветник и гласуване за избор на Председател на местния парламент. С мнозинство съветниците избраха Иван Димитров да заеме ръководната длъжност, поемайки поста от  дългогодишния председател на ОбС – Разлог д-р Мария Копанарова.

След сесията, инж. Красимир Герчев бе посрещнат от служители на Общинска администрация Разлог с китка здравец, питка и мед, с пожелания за много успехи през настоящия мандат. Заемайки своето място в кметския кабинет, инж. Герчев прие и ключa на управлението от д-р Мария Копанарова.

“Благодаря на всички жители на община Разлог, които за пореден път повярваха и избраха доброто. Настъпи времето – в което да продължим доброто управление, вървейки  заедно напред – към нови върхове и постижения в името на хората на нашата прекрасна община!”, завърши с кратко обръщение първия си работен ден кметът на община Разлог – инж. Красимир Герчев.

RELATED ARTICLES

Most Popular