Thursday, May 2, 2024
HomeРегионДупницаС концерти във влак, столичното метро и акустична галавечер „АртПоп” отбелязаха Международния...

С концерти във влак, столичното метро и акустична галавечер „АртПоп” отбелязаха Международния ден на музиката

В подвижен концерт за пътуващите по разписание Кулата-София се превърна участието на Вокална група „АртПоп” от Дупница в акустичната галавечер на сдружение „Евтерпани” в Дома на архитекта. Музикалният вагон бе огласен от прекрасните изпълнения на Ивайла Кръстева, Велислава Фалина, Ванеса Чалева, Мери-Изабел Живкова, Ангела Драгомирова, Александра Петрова и Виктор Радев, както и ръководителя на групата Таня Камбурова.

Младите таланти от Дупница оставиха незабравим спомен за всички пътници на БДЖ. Заредени от положителните емоции и радостта в очите на хората, „АртПоп” спретнаха изненада и за ползващите столичното метро. Като истински световни звезди от групата събраха погледите и аплодисментите на минувачи и придвижващи се в метростанция „Сердика”. Пътуването на вокалната група от Дупница до Дома на архитекта в столицата се превърна в истинска музикална фиеста, която завърши с блестящото им представяне на акустичната галавечер, организирана от оперната певица Ани Краева и Сдружение „Евтерпани”. Участието в голямото музикално събитие стана възможно, след като „АртПоп” спечелиха през лятото призовото 1-во място на конкурса „Гласове и песни”.
В акустичната зала в Дома на архитекта младите изпълнители представиха пред публиката песента на Дара „Недей”, с аранжимент на вокалния педагог и диригент Таня Камбурова. Той включва многопластово изпълнение на песента и участието на музикален съпровод от пиано и кахон. Другата песен, с която буквално „взривиха” присъстващите на галаконцерта, бе „Вятърът на промяната” на легендарната рок група „Скорпионс”, която „АртПоп” изпяха с аранжимент за три гласа, пиано и китара.
Усилията, талантът и творческите амбиции донесоха на младите творци от вокалната група награда от композитора Александър Савелиев.

Той подари на дупнишките изпълнители своята песен „Пак съм у дома”, която в изпълнение на голямата българска певица Силвия Кацарова спечели 1-во място в конкурса „Бургас и морето”. От този момент тя може да бъда аранжирана и за хорово пеене. С акустичния галаконцерт „АртПоп” и изпълнители от цялата страна отбелязаха Международния ден на музиката и поезията.

RELATED ARTICLES

Most Popular