Friday, May 3, 2024
HomeРегионПерникС неделно матине откриват Ноемврийските музикални дни в Перник

С неделно матине откриват Ноемврийските музикални дни в Перник

С неделно матине на камерния оркестър “Орфей” на 7 ноември ще бъдат открити Ноемврийските музикални дни в Перник, съобщиха от Двореца на културата. Като солисти ще гостуват Уанг Бо – сопран от Китай, басът Любен Байчински и флейтистките Юлия Милева и Мария Маргинска.

Входът за концерта е свободен, задължително условие е публиката да бъде със зелен сертификат. Ще прозвучат творби на Арканджело Корели, Моцарт, Росини, Пучини и др.

В рамките на музикалната проява, десет дни по-късно концерт “Фолклорът – настояще и бъдеще” ще изнесе Народният оркестър към Двореца на културата. Програмата предвижда и фестивал за камерна музика на Балканите. Ще прозвучат произведения на композитори от Албания, България, Гърция, Турция и Хърватия. Очакват се и гост-изпълнители от тези страни. Ноемврийските музикални дни ще завършат на 25 ноември с общ концерт на духовия и народния оркестър към Двореца на културата.

Ноемврийските музикални дни са част от културния календар на Перник. Те се провеждат традиционно от 80-те години на миналия век./БТА
RELATED ARTICLES

Most Popular