Tuesday, May 7, 2024
HomeСпортС победа на Беласица 1 започна „Петрич къп“ 2024

С победа на Беласица 1 започна „Петрич къп“ 2024

От сряда до неделя в община  Петрич се провежда международния футболен турнир „Петрич къп 2024“. В него ще вземат участие 33 отбора от набор 2008 до набор 2016. Те ще изиграят срещите си на терените в района на гимназия „П.К.Яворов“, в градския парк, до църквата „Св. Николай Чудотворец“ и на стадиона в с. Коларово.

Първият мач бе на терена с изкуствено покритие в района на гимназията между отборите на Беласица 1 и Пирин (Благоевград). Възпитаниците на легендарния петрички футболист, сега треньор в ДЮШ на ОФК Беласица Стоил Филипов, се настаниха в половината на гостуващия тим и ударите към противниковата врата се редяха един след друг, но все нещо не достигаше на Владимир Смилянов, Никола Дюзов, Атанас Маринков и Димитър Гонтев да огорчат вратаря на Пирин Димитър Атанасов. И вместо младите петрички футболисти да си решат мача още през първата част на срещата с убедителна разлика, допуснаха елементарна грешка в защита и Мартин Лазаров успя да изпрати топката във вратата на Васил Кятипов за 0:1. Това не отчая футболистите на Беласица 1 и те заиграха на още по-високи обороти. В 25-та минута при поредна контра на младите „комити“ Владимир Смилянов изпрати топката неспасяемо във вратата на Димитър Атанасов за 1:1.

До края на срещата четата на Стоил Филипов не спря да атакува вратата на младите „орлета“, но продължиха и пропуските. Все пак при образцова контраатака на домакините Иван Якимов с топовен изстрел разтресе напречната греда зад стража Димитър Атанасов и в добавката Никола Дюзов не сгреши за 2:1.

След мача старши треньорът на Беласица 1 Стоил Филипов остана доволен от победата, но тепърва ще прави анализ на играта на възпитаниците си в този мач.

Турнирът продължава. Следващите срещи ще бъдат между отборите на:

  • Елит София и Беласица 2
  • Беласица – Огражден Първомай 2
  • Възраждане 2020 София – Фортуна София.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular