Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионГоце ДелчевС половин милион възстановяват изгорялата 100-годишна сграда на кметството в Скребатно

С половин милион възстановяват изгорялата 100-годишна сграда на кметството в Скребатно

Отпуснати са 1 661 938 лв. за корекция на дерета в Дъбница, Дебрен и в Гърмен, съобщи евродепутатът Асим Адемов

547 037 лв. за възстановяване на изгорялата административна сграда в гърменското село Скребатно отпусна Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет. Новината съобщи във фейсбук профила си евродепутатът Асим Адемов. В тази сграда се помещаваха кметството, читалището, здравната служба и пенсионерският клуб.

„Новината се посрещна с голяма радост от всички жители на селото. На среща при кмета на общината през следващата седмица ще бъде уточнено началото на строителството, както и фирмата строител“, съобщи за Радио Благоевград кметът на селото Искра Авдикова.

Припомняме, на 9 януари 2019 година пожар изпепели 100-годишната сграда на кметството и читалището. При инцидента не е имало пострадали или загинали хора, но от сградата не остана почти нищо. Тогава една от версиите, по които се работеше, е, че огънят е тръгнал от незагасена печка. Другата е, че пожарът е причинен от електрическа печка, с която се е отоплявала залата на читалището. Имаше и хипотеза за късо съединение в старата електрическа инсталация.

Същевременно Асим Адемов съобщи, че средства от Междуведомствената комисия са отпуснати и за корекция на коритата на дерета в с. Дъбница – 1 260 808 лв., в с. Дебрен – 300 900 лв., в Гърмен – 100 230 лв., които са опасни за живеещите около тях.

„Живеещите в тези населени места отдавна заслужаваха тази помощ и благодаря изключително много на премиера Бойко Борисов, който прояви разбиране, както и на моя колега Андрей Новаков“. Благодаря им, че подкрепиха моите усилия това да се случи!“, коментира Адемов.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular