Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионБобов долС 10 % увеличиха заплатите на кмета на Бобов дол и на...

С 10 % увеличиха заплатите на кмета на Бобов дол и на управниците на шест села

С 10 процента нарастват основните месечни заплати на кмета на община Бобов дол и кметове на селата Мламолово, Големо село, Мало село, Долистово, Бабино и Голем Върбовник. Общинският кмет Елза Величкова ще получава 4 150 лв. Кметът на Мламолово Милчо Михайлов ще взема 1 520 лв. Кметът на Големо село ще се разписва за сумата от 1 380 лв. Управникът на Мало село Сашко Александров и колежката му в  Долистово Надка Александрова ще взимат по 1 300 лв. Възнагражденията на кметовете на Бабино и Голем Върбовник – съответно Нели Туджарова и Васил Стойнев ще са по 1 250 лв.  Увеличението е по решение на Общинския съвет, взето на заседание на 12 декември и влиза в сила със задна дата  – от 1 декември.

От приетата докладна става ясно, че като разходи за делегирани от държавата дейности за кметове и кметски наместници за 2023 година са заложени 372 500 лева.

„Важно е да се отбележи, че като се използват възможностите за структуриране и изменение на работните заплати, брутното възнаграждение на кметовете на кметства ежегодно се повишава чрез допълнително трудово възнаграждение за трудов стаж и професионален опит в размер на 0,8% за всяка година. Необходимо е и да се търси равнопоставеност при заплащане на труда между изборните длъжности при спазване на основния критерий броят на населението в съответното селище по постоянен адрес“, посочено е още в докладната.

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. За заплатите -разбрахме ,то и за това е зора.Да видим за тия пари какво ще свършат.
    Редно е да се давапубличен отчет /ежемесечно/ ,какво точно се е свършило за населеното място,за да видят хорота и да преценят за следващи избори за кой да гласуват.

Comments are closed.

Most Popular