Thursday, May 2, 2024
HomeРегионСапарева баняС 10 000 лв. строят детска площадка и зона за отдих до гейзера...

С 10 000 лв. строят детска площадка и зона за отдих до гейзера в Сапарева баня

От общината набират доброволци за почистване на терена на 20 май

Детска площадка и зона за отдих ще да бъдат изградени в района на гейзера в Сапарева баня. Предстоящите строителни дейности ще се извършат с финансиране от Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС). Средствата са в размер на 9999,20 лв. с включено ДДС. Отпускат се, след като общината спечели проект „Почистване, озеленяване и създаване на детска площадка и зона за отдих в парк „Гейзера” по Националната кампания „Чиста околна среда – 2021г.” на тема „Обичам природата – и аз участвам” и на 5 април сключи договор с ПУДООС. Крайният период за изпълнение на проекта е до 30 ноември тази година.

„За реализирането на проекта е нужна и гражданската активност на жителите на града чрез доброволен труд, всеки може да се включи в почистването на замърсени площи на мястото за изграждането на детската площадка и зона за отдих на 20 май от 13,30 ч. в парк „Гейзера”.

Чрез горепосочения проект и участието на гражданите в него се цели да бъде изпълнена и основната цел на проекта, а именно създаването на чиста околна и градска среда, и приобщаване на гражданите към „зелената идея“ и повишаване на екологичната култура в жителите на града”, се казва в съобщение, публикувано на сайта на общината.

Дейностите по проекта включват почистване, озеленяване, закупуване на нови детски съоръжения за деца от 2 до 12-одишна възраст, полагане на ударопоглъщаща саморазливна настилка, нови пейки и кошчета.

Юлияна КОЛЧАКОВА

 

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular